Hesteguidet psykoterapi

Psykoterapi med hesten som guide

Terapeutiske sessioner med hesten som guide, varer ca. 1 time.
Sessionerne foregår på min ridebane, i det vestjyske ved Oksbøl.

Vi arbejder med hesten fra jorden, vi står og går sammen med hesten, samtidig med at vi følger hestens anvisninger, vi spejler hesten og taler sammen omkring hvad der sker i vores sansende system.
Vi arbejder med hvad nuet tilbyder og hvordan det er at være i kontakt med os selv og med hesten.

Sessionerne tilpasses individuelt, både børn, unge og voksne kan have glæde af terapiformen.

Hvorfor kan hesten bruges som guide?

Det er svært at give et konkret svar, men hesten søger altid efter at have et nervesystem i balance, den ryster sig, gaber, gumler mv. Det hele har en funktion i forhold til dens nervebaner.
Hesten er et flokdyr og den er et højsensitivt væsen, dens overlevelse er betinget af at være tilstede i nuet, den har ikke spørgsmål, bagtanker eller skjulte dagsordner.

Hestens nervesystem ligner menneskets nervesystem og dens sanser er meget nøjagtige. Den tænker ikke om dens makker har en flottere pels eller går med nye sko eller ej.

Som menneske måler, vejer og vurderer vi ofte os selv og hinanden; gør jeg det godt nok eller hvad synes de andre om mig.

Dansk psykoterapeut forening

Vi mennesker bliver stresset, bliver angste og bekymrede – hesten ryster det af sig og regulerer sit system og er hele tiden i nuet, hvor vi mennesker gemmer det helt inde i kroppens celler og til sidst bliver vi syge, hvis det ikke bliver bearbejdet.

Psykoterapi med hesten som guide, er virksomt for alle som lider af angst, stress, depression, PTSD, chok/traumer, manglende selvværd, uforløst sorg og savn.

At bruge hesten som guide er ligeledes godt til at coache med, det kan være at nå sine mål eller at tage det næste skridt i en ønsket retning.

Hvorfor har jeg valgt at inddrage hestene i mit snart 16-årige erhverv?

Jeg har selv et gammelt traume i mit system, som ved hjælp af forskellige terapier er blevet reduceret, men i forbindelse med arbejdet med hesten som guide er jeg kommet ud af mit traume og mærker nu livet på en helt anden måde. Hvordan blev det opløst spørges jeg ofte om, og jeg kan ikke helt give et konkret svar.

At give et svar på hvad der skete; er som at komme ind i et rum hvor det emmer af dårlig stemning og du bliver spurgt om hvorfor tror du der er dårlig stemning? Mit svar er jeg ved ikke hvorfor, men jeg kan mærke det.